Hádzaná: Šulc v Prešove definitívne skončil, Chmeliar asi vypíše konkurz

25.05.2006 Celý región

Prešov 25. mája (TASR) – Hádzanársky tréner František Šulc na lavičke čerstvých vicemajstrov z Tatrana Prešov predčasne skončil. S majiteľom klubu Milo...
Prešov 25. mája (TASR) – Hádzanársky tréner František Šulc na lavičke čerstvých vicemajstrov z Tatrana Prešov predčasne skončil. S majiteľom klubu Miloslavom Chmeliarom sa vo štvrtok popoludní dohodol na ukončení zmluvy, ktorá mala platnosť pôvodne až do 30. júna 2007.

Kormidelník, ktorý o dva týždne oslávi 56. narodeniny, bol po po spore s hráčmi už počas predošlého víkendu na dovolenke a dve prehry svojich zverencov v treťom a štvrtom zápase finálovej série v Považskej Bystrici sledoval v hľadisku iba ako divák.
Otázku jeho nasledovníka chce mecenáš prešovského klubu riešiť vypísaním výberového konania. \"Na Slovensku je len málo trénerov, ktorí by spĺňali naše predstavy. Nevylučujem, že sa budeme obzerať aj po koučoch spoza hraníc, \" povedal Chmeliar.
Šulc, ktorý do metropoly Šariša prišiel práve z Považskej Bystrice, sa v Prešove pritom po Martinovi Liptákovi a Petrovi Hatalčíkovi stal už tretím trénerom od návratu Tatrana do najvyššej súťaže, ktorý vo svojej funkcii nezotrval do konca zmluvy. \"Všetko sme si vysvetlili a podali sme si ruky, \" stručne zhrnul výsledok stretnutia so svojím už len bývalým zamestnávateľom Šulc a pokračoval: \"Z Prešova odchádzam rozladený a smutný, lebo opúšťam rozrobenú robotu a nesplnil som to, čo som si predsavzal. V takýchto prípadoch to vždy beriem osobne. Napriek všetkému nemám najmenší dôvod želať prešovskej hádzanej niečo zlé. \"
Rodák z českej Chotěboře ešte netuší, kde začne novú sezónu. \"Určite zostanem pri hádzanej a nebudem sa brániť ani ponukám zo zahraničia, \" zdôraznil Šulc, ktorý v minulosti strávil päť rokov v Spojených arabských emirátoch a Kuvajte a nevylúčil ani návrat do týchto exotických krajín. \"Teraz však budem oddychovať a konečne sa budem venovať manželke, lebo som jej to už dávno sľúbil. Možno jej po týždni začnem liezť na nervy, no už štyri roky ma lanári na dovolenku pri mori, tak možno sa nechám prehovoriť, \" predstavil perspektívu najbližších dní odchádzajúci prešovský kormidelník.
 

Vyberte región